duminică, ianuarie 24, 2010

Vise si predictii astrale

Henri Rousseau "The Dream" - 1910
Intr-o noapte am visat ca visam. Si in visul visului, visam ca visam.
In visul meu, imi imparteam visul visat cu altii. Eram mai multi conectati la acelasi vis. Eram creatorii unei lumi pe care subconstientul meu o visa de fapt. Cunosteam persoanele din visul meu ce, impreuna cu mine visau acelasi vis. A fost interesant.
Revenind la acest plan constient, din pacate, ma gandeam la cei ce isi verifica cu ardoare, zilnic, horoscopul si, parca ziua nu incepe pentru ei daca nu isi afla predictiile astrale. Oamenii acestia nu au personalitate si nu dau dovada de putere de discernamant spre a alege ce e bine pentru ei singuri, fara a primi sugestii.
Cred in tipologiile zodiacale si in horoscoape facute cu bun simt si cu suflet si cu multa cunoastere dar nu cred in chestii publicate zilnic in ziare sau difuzate la radio. Intamplator am fost martorul unei organizari a horoscopului la un post de radio, nu dau nume. Se lua un ziar vechi de un an sau mai bine si se amestecau zodiile intre ele. Simplu, nu?
Viata nu are nevoie de cuantificari, variabile si definitii. Viata are nevoie de traire si acumulare de cunostinte si toate acestea spre a putea evolua spiritual.
Daca ar stii unii cat de bine functioneaza autosugestia... Te gandesti... te trezesti dimineata, voios, cu ganduri motivante si iti asculti horoscopul care, intamplator, e dezastruos pentru acea zi. Deodata, te panichezi, incepi sa fi foarte circumspect, sovaielnic si poate ca nu mai iei deciziile pe care trebuie sa le iei cu maximum de simt de raspundere.
Predictiile astrale sunt adevarate si tin de fenomene si legi nepatrunse de gandirea profana. E bine sa le iei in calcul dar nicidecum sa iti traiesti viata conform lor. Ele sunt si exista tocmai pentru a demonstra ca esti stapanul propriului destin si iti poti modifica viata precum voiesti. Totul tine de vointa. Intr-adevar, sunt unele aspecte ce nu pot fi modificate, dar pot fi evitate sau amanate, daca le stii din timp si / sau dezvolti o gandire sanatoasa vis-a-vis de ele.
Gandurile noastre constituie o energie fenomenal de puternica. Intotdeauna atragem ceea ce generam. Totul e ciclic. Aceasta este o lege a universului. Daca ne este teama ca nu o sa realizam ceva, cu siguranta aceasta nesiguranta ne va aduce esecul. Nimic bun, nimic constructiv, nici un progres sau evolutie.
Trebuie sa scapam de lanturile ce ne tin legati de tipare si tipologii cretine create de o societate artificiala, in care aproape nimic nu mai e veridic decat sufletul tau. Nu trebuie sa lasi ca "umbra" acestei societati sa se intinda si peste sufletul tau. Pastreaza-l liber, viu si nepatat.


Niciun comentariu: