miercuri, decembrie 17, 2008

"Punte peste veacuri"

Luni, 22 decembrie 2008, la ora 10:00 va avea loc in cadrul Cercului Militar din Barlad vernisajul expozitiei artistului plastic Alexandru Duduc, expozitie intitulata "Punte peste veacuri". Astept cu nerabdare acest moment. Sunt mandru ca in sfarsit se infaptuieste. Sper sa nu fiu intr-atat de coplesit de emotii si sa reusesc sa dau glas catorva ganduri.
Pana una alta, pun si aici scurta fisa de prezentare prezenta si pe invitatia la acest eveniment.


Născut la 8 decembrie 1986 la Bârlad, Alexandru Duduc îşi începe şcoala primară în cadrul Şcolii Generale Nr.9. Începând din clasa a VI-a îşi urmează cursurile gimnaziale fiind elev al Şc. de Muzică şi Arte Plastice “N. Tonitza” din Bârlad la clasa profesorului Didu Clapon. După absolvirea celor 8 clase continuă pasiunea sa pentru arte plastice la Liceul de Artă “AL. Vlahuţă”, secţia “Arte Plastice” sub directa îndrumare a profesorilor Dionisie Gradu şi Dorinel Filichi.

În timpul anilor de liceu, participă cu lucrări la diverse expoziţii de grup organizate de unitatea de învăţământ iar în timpul vacanţelor de vară activează în cadrul taberelor naţionale de artă “George Apostu” de la Valea Uzului, judeţul Bacău. La fiecare ediţie participă cu lucrări care sunt premiate. Tot aici are fericita ocazie de a-l cunoaşte pe maestrul Ion Irimescu.


În 2005, devine student al Univ. “George Enescu” din Iaşi,
în cadrul Facultăţii de Arte Plastice pe care a absolvit-o în vara anului acesta.
În anii de studenţie îi cunoaşte pe Prof. Univ. Dr. Dragoş Pătraşcu cât şi pe fiul acestuia Prof.Univ. Tudor Pătraşcu. Aceştia apreciază talentul şi demersul artistic al lui Alexandru.

Acesta a fost doar începutul devenirii sale artistice. Ulterior, asaltat de impulsuri şi răbufniri ale subconştientului, începe să abordeze arta ca un instrument al regăsirii de sine, un catharsis şi în acelaşi timp explorează artistic prin utilizarea de simboluri şi semne arhetipale, reminescenţe ale unei vremi de mult apuse dar încă vie în sufletul artistului.


In continuare, cateva detalii din lucrarile artistului:











Un comentariu:

Anonim spunea...

Vai, dar sunt absolut superbe lucrarile pe care le-ai pus acum pe blog... Geniale!

Eu mai obisnuiesc din cand in cand sa intru intr-o expozitie, macar c-am vrut sa dau la pictura si s-au impotrivit ai mei... si sincer nu prea-mi place ce vad in majoritatea expozitiilor, sunt de-a dreptul grotesti... prefer un stil mai traditionalist, cel putin din punct de vedere tematic... Imi plac foarte mult lucrarile lui Alex, s-o tina tot asa! ;)

Felicitarile mele! Acesta sa fie doar inceputul unei cariere stralucite si a unei intoarceri la traditie pentru mai multi artisti plastici!