sâmbătă, decembrie 20, 2008

Inca o explicatie


Multa lume blameaza simbolul numit Swastika fiindca il asociaza cu cel promovat in secolul 20 de Germania nazista.
Pentru ei, inca o explicatie, din sutele deja prezente:

Conform legilor astronomice general acceptate se stie ca formatiunea stelara numita "Carul mare", in timpul unui an, face o rotatie completa in jurul Stelei Polare. Aceasta rotatie, privita ca un intreg, contureaza simbolul mai sus amintit.




Cuvantul "swastika" este de origine sanscrita si inseamna "a fi bun". Simbolul dateaza de peste 3000 de ani si unele dintre cele mai vechi referinte s-au descoperit in regiunea Tigru - Eufrat.
In lumea antica, oamenii puneau mare importanta pe rotirea Carului Mare in jurul Stelei Polare cat si pe alte miscari astronomice pentru a determina anotimpurile si pentru a marca anumite evenimente.


Swastika a mai fost folosita ca simbol substituent al altei stele pe care o vedem de aici, Soarele. De fapt era mai simplu pentru cei din vechime sa calculeze pozitia Soarelui, in ceea ce priveste determinarea anotimpurilor, analizand pozitia Carului Mare in relatie cu Steaua Polara. Importanta acestei relatii poate fi des intalnita in curentele de gandire stravechi, precum Taoismul.

Un comentariu:

Lucian Vâlsan spunea...

"In lumea antica, oamenii puneam mare importanta " cred că vrut-ai a zice "oamenii puneau mare importanţă"....
Oricum,... bună idee cu Swastika... sunt convins că mulţi nu ştiau.