marți, iulie 28, 2009

Viata e un film cu prosti

Lumea din jurul meu ma strange. In fiecare zi, acelasi sentiment, acelasi gol interior, aceleasi priviri si comentarii pretutindeni. Ma auto-marginalizez din ce in ce mai mult, probabil victima a propriului instinct de conservare. Cunoasterea doare si uneori aceasta durere este coplesitoare.
Tristetea din sinea mea se impleteste cu lumea gandurilor gri intr-o mare tulbure fara fund. Navighez alene, fara vant in panze pe aceasta mare, cu buzele crapate de setea bucuriei. Delirez sub arsita prostiei si nesabuintei ce probabil, pe uscat, face pietrele sa crape din cauza caldurii ei.
Singuratatea e buna cand te gandesti la compozitia in sine a societatii actuale dar nu e bine sa fii singur in suflet. Nu e bine sa iti lipseasca "ceva"-ul acela care te umple si iti da puterea de a zambi cand visezi cu ochii deschisi. Vehiculul meu cosmic nu mai are combustibil si zace ruginind.
De ce trebuie sa fim siliti sa acceptam mizeria si toate nedreptatile acestei societati? Pe zi ce trece simt din ce in ce mai mult pedeapsa acestei vieti. Sentinta ce o am de indurat in aceasta inchisoare.
Pretul cunoasterii s-a cerut platit si se cere in continuare. Nimic nu e gratis aici. Poate doar unii pot iubi fara sa ceara nimic. Le plang soarta, cum dealtfel intr-un moment de introspectie ma identific cu ei.
Daca exista Karma inseamna ca am fost un mare idiot in viata anterioara si ceva e gresit si nu e cum ar trebui sa fie.
Sunt obosit, cred ca ar trebui sa imi calmez durerea de stomac cu un pic de mancare si apoi sa mai inchei inca o zi "glorioasa" in aceasta lume.
Aceasta nu e lumea mea, nu e locul unde vreau sa fiu, nu e timpul ce il doresc, nu e nimic si in acelasi timp e totul. Acel tot ce putrezeste incet, patruns de parazitii creati de insasi rasa umana.
Tot ce atinge omul devine supus trecerii ireversibile a timpului. Capata acea pecete a damnarii.
Timpul este atat de relativ, atat de fals, atat de bine acceptat, ca dealtfel multe alte minciuni si iluzii. Suntem un mare grup de copilasi care admira uluiti viata pe un ecran de cinema. Unii dintre noi au platit bilet pentru acest film, altii poate au pile iar altii au intrat pe sest.
Fain film, cine o fi regizorul? Sa ii dau Leul de aur sau Zmeura de aur? Hmm, ma mai gandesc.
DE ASCULTAT!

Niciun comentariu: