vineri, aprilie 03, 2009

Da, sunt vrasmasul bisericii!

Eu stiu ca biserica, din pacate, e in stransa legatura cu traditia si ar trebui sa nu se afiseze prin fast si bogatii ci prin saracia care i-a dus pe multi in Rai.
Ei bine, nu se intampla deloc asa. Biserica invarte fonduri colosale in cadrul societatii nefiind controlata de nimeni. Au inceput sa apara tot felul de masini care mai de care "sa moara ma-ta frate" prin curtile popilor si ale manastirilor si nu, nu sunt alt pelerinilor ce vin sa isi gaseasca linistea si sa il pupe pe cristos ci ale monahilor si fetelor bisericesti.
Mai mult de atat, ce si-au zis ei... hai sa ne tragem internet la manastire, ce plua mea. Nu? Mai un cont de Hi5, mai un joc in retea, mai un pornache ca e bun si ala la spirit... "Lust Angels.xxx.bukake.gonzo.lolita". Malahia salveaza monahia!
Au inceput sa apara site-uri pe net cu pomelnice online si rugaciuni online. Cum bre? Cand besearica e miezu tu sa stai acasa cu curu pe fotoliu, in chiloti, eventual cu o gagica sub masa la tine si sa completezi formularu de rugaciune? Pai ii frumos asa? Crestini sunteti voi? Sau ati descoperit si voi ca sunteti in era digitala si va acomodati?
Un prim site care m-a facut sa scriu acest post este acesta. Te ia cu fond muzical din prima sa iti priasca atunci cand incerci sa iti aduci aminte de tot neamul cel adormit intru cristos.


Sistem de plata sigur, asigurat de "Holy Spirit Firewall". Cel mai tare!
Stiu ca mai era si un site de rugaciuni online pe care, si aici preiau o stire care a aparut in majoritatea organelor de presa:

"Pentru trei rugaciuni medii pe zi, credinciosul, fie ca e catolic, musulman etc., va plati 4,95 de dolari. 10% din banii incasati de Age Prayer vor fi transformati in donatii, relateaza Live Science. Daca rugaciunile sunt mai lungi, pretul va creste direct proportional. In timp ce o voce va intona ruga, pe site va aparea numele "beneficiarului", in asa fel incat divinitatea sa nu blagosloveasca pe altcineva. Daca nu exista conflicte de interese intre credinta si tehnologie, in curand am putea fi martorii unor slujbe tinute de popi roboti."

Mai poti spune ceva? Nu prea...
Verifica cineva ca banii aia chiar au fost transformati in donatii? LOL...sigur ca da...
Mare dreptate avea George Carlin cand spunea... bre, daca dumnezeu e asa mare si tare, de ce mai are nevoie de bani?
Va las acum sa mai fierbeti in suc propriu si revin acusica cu noi "ispite necurate" pentru "dreapta" voastra credinta.

10 comentarii:

admin spunea...

total de acord cu tine :)

..la aceeasi concluzie am ajuns si eu, si am postat si eu pe blogul personal ceva de "bune" la adresa bisericii

Andrei C. spunea...

doamne(le) ajuta!

Kiddy spunea...

Institutia Bisericii, clerul si credinta proprie si cum se manifesta aceasta sunt lucruri total diferite.Nu-l poti condamna pe Dumnezeu pt. ce face popa, monahul sau oricine altcineva de tipul acesta.Si eu sunt oameni, stii...

Kiddy spunea...

ei*, scuze, fierbeam in suc propriu:))

HULTANU' spunea...

Nu stiu de unde ai inteles matale ca il condamn pe Dumnezeu? Nu am nimic cu divinitatea ci doar cu angajatii ei.

Kiddy spunea...

Mare dreptate avea George Carlin cand spunea... bre, daca dumnezeu e asa mare si tare, de ce mai are nevoie de bani?
De aici.O.K., am inteles ideea ca replica de mai sus era doar menita sa inchida gura celor care tot cer bani "cica" pentru biserica sau acte caritabile.Dar "Dumnezeu" e un substantiv propriu si se scrie cu majuscula.Mi-e greu sa cred ca nu stiai asta, prin urmare singura varianta plauzibila ramane aceea a faptului ca ai ceva, sau dimpotriva, n-ai nimic cu El si folosirea literei mici e o reactie (in)constienta la acest sentiment.Nu e singura data.Ai mai folosit si "Cristos" cu litera mica, tot in acest articol.
In ceea ce priveste "angajatii ei", unde apropo, si pronumele se scrie cu litera mare, nu-i poti condamna pe toti.Nu toate fetele bisericesti se poarta necugetat.
..."revin acusica cu noi "ispite necurate" pentru "dreapta" voastra credinta."-Ca tot ziceam ceva de credinta fiecaruia, ironia ta e putin deplasata, sau pur si simplu nu ti-ai dat seama ca se subintelege ca faci referire la noi, cititorii blogului si la masura in care avem sau nu credinta.In plus, nu e de datoria ta sa judeci pe nimeni, desi ai dreptate in ceea ce priveste abaterile UNORA din clerul bisericesc.

HULTANU' spunea...

Se pare ca matale esti sclavul cuvintelor in loc sa urmaresti ideea de dincolo de ele. Din partea mea pot scrie cum doresc, ASA, 454 sau asa, sincer sa fiu nu imi pasa si nu ma intereseaza. Imi port credinta in suflet si pe dumnezeu tot acolo ...cu d mic, ca nu suntem pe vremea lui Ceausescu sa caruia trebuia sa ii scriem numele cu litera mare. Dumnezeul meu e un dumnezeu personal pe care matale nu cred ca o sa ai cum sa il intelegi din moment ce te rezumi la o critica seaca, de suprafata, a pojghitei sociale in care traiesti. Incearca sa evadezi din comun, si nu mai gandi "laolalta". Dezvolta-ti puterea de discernamant si realizeaza ca nu tot ce zboara se mananca. Si vis a vis de scrierea pronumelor cu litera mare, o sa iti spun in limbaj "cocalaresc" ca mi se falfaie de ceea ce acele pronume reprezinta. Accepti sau nu, nu imi pasa. Nu toate fetele bisericesti se poarta necugetat dar slujesc aceeasi minciuna. Nu imi pasa de slujitorii bisericii ci de molima, in sinea ei. La fel, nu imi nici de reactia ta cand citesti aceste randuri.
Cand imi spui ca nu e datoria mea sa nu judec pe nimeni gandesti iar polarizat si din punctul de vedere al unui crestin inlantuit de dogma. Dar Pavel in prima epistola sa catre Corinteni, cap. 2, versetul 15 spune: "Dar omul duhovnicesc toate le judecă, pe el însă nu-l judecă nimeni". Acum o sa imi spui ca eu nu intru in categoria oamenilor duhovnicesti. Dar oare tu ai dreptul sa ma judeci? Eu ma consider un om duhovnic. Ma judeci pentru asta? Nu ai nici un drept! Religia ta iti interzice. Dar eu iti spun altfel: suntem liberi sa ne exprimam parerile si opiniile referitor la orice. Nu oare cumva Augustin pomenea des in lucrarile sale de liberul arbitru. A ajuns sa fie sfant si crestin pe deasupra. Apoi tot voi, crestinii spuneti "crede si nu cerceta" dar nu stiu cati dintre voi stiu ca aceasta sintagma nici macar nu exista in biblie ci e scorneala bolnava a bisericii, pur si simplu in scopul de a speria lumea si a transforma pe dumnezeu din iubire in bau bau.
Mai stiu ca Pavel in nu mai stiu ce epistola a sa se exprima oarecum asa: "pe toate sa le cercetati si numai ce e bun sa opriti pentru voi". Deci, bunule crestin, ca banuiesc ca imbratisezi aceasta religie din moment ce esti atat de ofuscat ca ti-am scris dumnezeul cu litera mica, iarta-mi greseala cea cu voie si cea fara de voie si da dovada de iubire si clementa in inima si sufletul tau, acceptandu-ma pe mine, pacatosul si roaga-te pentru ca sufletul meu sa gaseasca acea cale dreapta catre Lumina datatoare de viata ce vine de la cristos.

Kiddy spunea...

Apoi tot voi, crestinii spuneti "crede si nu cerceta" dar nu stiu cati dintre voi stiu ca aceasta sintagma nici macar nu exista in biblie ci e scorneala bolnava a bisericii, pur si simplu in scopul de a speria lumea si a transforma pe dumnezeu din iubire in bau bau.
Imi pare rau sa te dezamagesc, insa nu biserica a "scornit" aceasta sintagma, ci tocmai Ceausescu de care pomeneai mai inainte.In Biblie scrie ceva de genu' : "Cauta si vei afla.Bate si ti se va deschide.""Cauta si vei afla."-de aici rezulta clar ideea de cercetare.
In ceea ce priveste puterea mea de discernamant, tin sa-ti spun ca judec(adica gandesc) dupa propriile principii si valori morale si/sau crestinesti.Nu sunt ingusta la minte, ci dimpotriva, cum spunea cineva, "ma simt chiar luminata".

Kiddy spunea...

Si, apropo, nu sunt sclava cuvintelor.Pur si simplu ti-am demonstrat ceva.Citeste mai atent ce a scris si ai sa intelegi.Ideea pe care eu am subliniat-o, ca tu n-ai nicio treaba cu Dumnezeul "meu", s-a dovedit a fii recunoscuta insusi de tine, pt. ca ai spus ca ai un Dumnezeu al tau, pe care eu nu pot sa-l inteleg etc...Foarte bine.Fiecare decide pt. el insusi.Dar nu-mi atribui mie etichete care nu mi se potrivesc.In rest, sa fii fericit!

HULTANU' spunea...

Multumesc, asemenea! Multa tihna in suflet!