joi, iunie 19, 2008

"Calul de dar nu se cauta la dinti"


Nu se cauta la dinti ci la suflet. Orice lucru daruit "inmagazineaza" in esenta lui o parte din dorinta celui ce daruieste. Acesta este actul magic al darului. Nu conteaza ce daruiesti, conteaza sa o faci. De la un bob de nisip pana la constructii de proportii uriase, actul este acelasi.
Bine... e foarte posibil ca reactiile sa fie extrem de diferite in functie de felul darului dar, in sufletul tau, totul este la fel.

Important este sa simti acea parte de "daruire sufleteasca" ce rezida in esenta gestului, al actului care insoteste schimbul de materie dintre doua persoane, numit si "dar".
Consider ca daca percepi tot demersul spiritual ce insoteste actul daruirii bucuria este amplificata la maximul ei posibil si atunci acel act isi atinge scopul.
Sunt momente in care, chiar si in momentul in care inchei o tranzactie intre tine si alta persoana se intampla sa simti daruirea. Se intampla sa simti ca acea persoana care ti-a vandut acel lucru sa o fi facut ca si cand ti l-ar fi daruit.
Bucurati-va de orice dar, de orice vi se ofera cu sufer curat!

Un comentariu:

Aurelian Schiopu spunea...

Asa este, un dar se poate fie primi, fie refuza, DAR NU SE JUDECA, nu se "cauta la dinti", nu se face mofturi sau critica la el, cum din ce in ce mai multi idioti o fac; aici sau in lumea reala. Dar nu-i judec nici pe ei, caci n-au avut "stejarii" pe aproape, sa le-arate ce-i sub soare si pe pamant, rostul orisicarui gand...

Invata cat traiesti, sa traiesti mai mult.